Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb gyulladáscsökkentők
  2023-12-19 21:31:03, kedd
 
  A legjobb gyulladáscsökkentők : gyömbér, fokhagyma, fahéj, Cayenne-bors

A gyulladás nem más, mint a szervezet immunrendszerének a reakciója. A gyulladásnak azonban több típusa is létezik. Minél súlyosabb a gyulladás, annál nagyobb lesz az esélye a krónikus és egyéb betegségek kialakulásának.

A gyulladásnak alapvetően három típusa létezik: enyhe, mérsékelt és súlyos gyulladás. Az enyhe gyulladás során is jelentkeznek tünetek, de csak enyhék, mint például enyhe fájdalom, stressz, viszketés és fáradtság. A mérsékelt krónikus gyulladásnál már megjelenhetnek görcsök, allergiás reakciók, de kialakulhat ekcéma, köhögés és ételintolerancia is. A súlyos krónikus gyulladás talaján pedig olyan betegségek jöhetnek létre, mint a rákos megbetegedések, az ízületi gyulladás, a szívbetegségek, a cukorbetegség és az autoimmun betegségek.

A táplálkozásunkkal azonban nagyon sokat tehetünk a gyulladás megszüntetése érdekében. Ebbe a kategóriába tartoznak például a halak, ugyanis olyan zsírsavakat tartalmaznak, amelyek nagyon hatékonyak a gyulladás csökkentésében. Ezzel csökkentik az olyan betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szívbetegségek, a metabolikus szindróma, a cukorbetegség és a vesebetegségek.

A zöld tea is rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással, emellett nagyon erős antioxidánsokat is tartalmaz. Katekin nevű vegyületekben is gazdag, amelyek csökkentik a sejtkárosodások mértékét, illetve megakadályozzák a szervezetben a szabad gyökök kialakulását. Polifenolokban is bővelkedik a zöld tea, ezzel a gyulladás előzhető meg, ha pedig nincs gyulladás a szervezetben, akkor kicsi az esélye a rákos betegségek kialakulásának.

A kurkuma is remek gyulladáscsökkentő hatással bír. A kurkumin nevű vegyületének köszönhetjük ezt a pozitív tulajdonságát. Ha szeretnénk a kurkuma jobb felszívódását elérni, akkor nincs más dolgunk, mint őrölt fekete borssal együtt fogyasztani.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a kurkuma még az agyban kialakult gyulladást is nagyon hatékonyan csökkenti, amely összefüggésbe hozható a depresszióval és az Alzheimer-kórral. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a kurkumin csökkenti az ízületi gyulladásban szenvedő emberek duzzanatát és fájdalmát, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkezik.

A fahéj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek az olyan betegségek megelőzésében, mint a cukorbetegség, a rákos megbetegedések és a szívbetegség. A fahéjnak kiemelkedő a gyulladáscsökkentő és az antimikrobiális hatása is.

A fahéjnak nagy szerepe van a gyulladásos biomarkerek hatékony csökkentésében. Emellett a metabolikus szindróma megelőzésében is a segítségünkre lehet. A fahéj rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a gyomor gyulladásos betegsége, és ez a kedvelt fűszer még az ízületi gyulladás megelőzéséhez is hozzájárulhat.

A fokhagyma eredményesen szabályozza a koleszterinszintet, javítja a vérkeringést és csökkenti a gyulladást a szervezetben. Csakúgy, mint a gyömbér, amely még antidepresszáns hatással is rendelkezik.

A Cayenne-bors egy kapszaicin nevű vegyületet tartalmaz, amely csökkenti az agyba küldött fájdalomjelek mennyiségét. A kapszaicin az ízületi gyulladással és a cukorbetegséggel kapcsolatos idegkárosodás okozta fájdalomra is hat. Meglepő módon a kapszaicin segít csökkenteni a fekélyek kialakulásának esélyét azáltal, hogy korlátozza a fekélyt okozó baktériumok, például a Helicobacter pylori növekedését, csökkenti a fölösleges gyomorsavat és fokozza a véráramlást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: ételintolerancia, cukorbetegséggel, antimikrobiális, megakadályozzák, antidepresszáns, antioxidánsokat, sejtkárosodások, vesebetegségek, megbetegedések, polifenolokban, kialakulásának, szívbetegségek, megjelenhetnek, fogyasztásával, csökkentésében, tulajdonságát, cukorbetegség, megszüntetése, vegyületekben, felszívódását, megelőzhetővé, megelőzéséhez, megelőzésében, idegkárosodás, segítségünkre, tulajdonságai, hozzájárulhat, összefüggésbe, fájdalomjelek, depresszióval, eredményesen, vérkeringést, szervezetben, tartalmaznak, helicobacter, gyulladásnál, szervezet immunrendszerének, gyulladásnak azonban, gyulladásnak alapvetően, enyhe gyulladás, mérsékelt krónikus, súlyos krónikus, rákos megbetegedések, ízületi gyulladás, autoimmun betegségek, táplálkozásunkkal azonban, gyulladás megszüntetése, kategóriába tartoznak, gyulladás csökkentésében, olyan betegségek, metabolikus szindróma, sejtkárosodások mértékét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Álom  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  A könnyek összegyűjtése  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Paul David Tripp Április 23  A fenyő nem szép fa, (...)  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Volt egy...  Jó éjt  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Semmit ne higgy el  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A hét szűk esztendő  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Paul David Tripp Április 24  Ez a jó az alvásban.  Naplemente  A Gömb  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  A végzet az  Becsüld meg azt amid van,...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Jó éjt  Pillangó  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb 
Bejegyzés Címkék
szervezet immunrendszerének, gyulladásnak azonban, gyulladásnak alapvetően, enyhe gyulladás, mérsékelt krónikus, súlyos krónikus, rákos megbetegedések, ízületi gyulladás, autoimmun betegségek, táplálkozásunkkal azonban, gyulladás megszüntetése, kategóriába tartoznak, gyulladás csökkentésében, olyan betegségek, metabolikus szindróma, sejtkárosodások mértékét, szabad gyökök, gyulladás előzhető, rákos betegségek, kurkumin nevű, pozitív tulajdonságát, kurkuma jobb, kutatási eredmények, agyban kialakult, kurkumin csökkenti, ízületi gyulladásban, fahéj olyan, fahéjnak kiemelkedő, antimikrobiális hatása, fahéjnak nagy, gyulladásos biomarkerek, segítségünkre lehet, fahéj rendszeres, gyomor gyulladásos, kedvelt fűszer, fokhagyma eredményesen, kapszaicin nevű, agyba küldött, ízületi gyulladással, cukorbetegséggel kapcsolatos, kapszaicin segít, fekélyek kialakulásának, fekélyt okozó, fölösleges gyomorsavat, ételintolerancia, cukorbetegséggel, antimikrobiális, megakadályozzák, antidepresszáns, antioxidánsokat, sejtkárosodások, vesebetegségek, megbetegedések, polifenolokban, kialakulásának, szívbetegségek, megjelenhetnek, fogyasztásával, csökkentésében, tulajdonságát, cukorbetegség, megszüntetése, vegyületekben, felszívódását, megelőzhetővé, megelőzéséhez, megelőzésében, idegkárosodás, segítségünkre, tulajdonságai, hozzájárulhat, összefüggésbe, fájdalomjelek, depresszióval, eredményesen, vérkeringést, szervezetben, tartalmaznak, helicobacter, gyulladásnál, gyulladással, kialakulását, vegyületének, vegyületeket, gyulladásban, szívbetegség, köszönhetjük, jelentkeznek, gyulladásnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.